Chaos Works

HVORFOR VIRKER KAOS?


Min mor gav mig engang et badge med sloganet Chaos Works! Det var efter hun utallige gange havde forsøgt at få mig til at rydde op på mit rodede teenageværelse. Lige siden har det været en retning i livet for mig og jeg var ikke i tvivl om, at mit lille firma skulle hedde CHAOS WORKS.


For der skal være plads til lidt af hvert og det behøver ikke nødvendigvis at hænge lineært sammen. Intuition, kreativitet og fleksibilitet er afgørende pejlemærker i mit eget livskompas og med Chaos Works, har jeg fået en platform til at folde mine vinger ud.


For mig er kaos et vilkår i livet og noget jeg har lært at navigere i. Man kunne kalde det et kreativt kaos. I hvertfald oplever jeg at min egen kreative proces trives bedst uden for mange restriktioner og med frihed til forandring.


“I livet er det vigtigt at være fleksibel. Jeg planlægger ikke ting. Jeg foretrækker at opdage dem.”


JAMES YORKE

manden bag kaosteorien

KAOS TEORIEN


Hvad enten vi bryder os om det eller ej, så er kaos en del af vores liv. Kaosteorien fortæller os, at udbyttet af en begivenhed afhænger af forskellige variabler. Vi kan ikke altid forudsige, hvordan disse variabler vil påvirke resultatet. Det er den hvide kugle, vi rammer på billardbordet, som får de andre kugler til at spredes i alle retninger.


Alle kan tolerere en lille smule uvished til et vist punkt, hvor hjernen bliver mere på vagt, efterhånden som du tænker på alle de ting, der kan ske. Vi kan godt lide, når to plus to er fire. Men rytmen af livet er ikke forudsigeligt som urets tikken. 


Grundlæggeren af Kaosteorien James Yorke minder os om, at dem, som er glade i livet, er dem, som har en plan B. Ved at forsøge at udvikle en fleksibel tankegang, behøver man ikke at reagere uhensigtsmæssigt på uventede begivenheder. Man kan tilgå det uventede med accept og nysgerrighed. Fordi der mange gange vil opstå nye muligheder af det uforudsigelige. At forvente det uventede hjælper dig til at følge livets rytme. Når vi bliver opmærksomme på, hvad vi gør, kan vi se tydeligere. 


Ved at ændre det, du normalt gør, kan det sætte bølger i gang og skabe forandring. Selv små ændringer kan udløse det, der også kaldes ”sommerfugleeffekten”, idet små vingeslag fra en sommerfugl et sted kan have afgørende betydning for vejret på den anden side af Jorden. Det behøver ikke at være tale om et jordskælv, men små rystelser frem mod forandring. Det er denne fine proces der inspirerer mig og giver mig vinger. 

"A very small change

may make the system

behave completely differently.

Very small changes in the starting position of a chaotic system make a big difference after a while."

 

CHAOS THEORY

“One must have chaos to be able to give birth to a dancing star”  


FRIEDRICH NIETZSCHE

"No new music arises from the order. No new picture emerges of order. No new idea arises from the order. Only from chaos." 

That's why....


CHAOS WORKS